r
Nosalty Logó

Csirkemellfilé túrós bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Csirkemellfilé túrós bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.5 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    473.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10077.9 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    6024 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 5771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 1 tk sót és 16 dkg lisztet.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk.
  5. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk.
  6. A forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. Egy-egy adag kb 15 perc alatt sül meg.
  7. A kisült szeleteket papirtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1304
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 111448
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 06.

Ajánló

Köretnek krumplipürét, sültkrumplit, petrezselymes burgonyát, vagy párolt rizst kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemellet sokan azért nem kedvelik, mert túl száraznak tartják. Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...