r
Nosalty Logó

Csirkemell sonkás tejfölmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Csirkemell sonkás tejfölmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 745 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2980 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 745 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.2 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6882.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    3050 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2980 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, nagyon gyengén besózzuk, borsozzuk, meghintjük csirke fűszersóval, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva sütjük.
  3. A vörös- és a lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát, és kicsit sütjük.
  4. A tejfölt kikeverjük 10 dkg reszelt sajttal, a hagymás sonkára öntjük, és pár percig összeforraljuk.
  5. A húst kivesszük a sütőből, a szószt elterítjük rajta. A maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk, és fólia nélkül tesszük vissza sülni teljesen készre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17503
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sonkás tejfölmártással
Salamon Csilla 1203 recept

Egyik vasárnapi menünk volt. Krumplipürével és tökmagolajjal leöntött vegyes salátával tálaltam.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...