r
Nosalty Logó

Csirkemell rakott zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell rakott zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3359 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12311 micro
Összesen 2457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk a nem odaillő részeitől, és apróra vágjuk vagy lehet vékony csíkokra is lehet, kinek hogy tetszik.
  2. A zöldségeket megmossuk, és a cukkinit karikára, a brokkolit, karfiolt kisebb darabokra vágjuk. Beletesszük egy jénai tálba, és fűszerezzük: ételízesítő, bors, zúzott fokhagyma, apróra szeletelt petrezselyem.
  3. A rizst átmossuk meleg vízzel és a többihez adjuk, a húst se feledjük.
  4. Jó alaposan összekeverjük az egészet, és a vajat rádaraboljuk elosztva a tetején.
  5. Fóliával lefedjük, és az előmelegített sütőbe tesszük közepes lángon (hőfokot nem tudok mondani, mert rovátkás a mérőnk). 40 percig pároljuk, aztán még 20 percig fólia nélkül sütjük, 2,5 dl tejföllel megkenve a tetején.
  6. Tálaláskor aki szeretne, még tehet rá egy kanál tejfölt. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14692
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindent bele, ami otthon van módszerrel készült.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...