r
Nosalty Logó

Csirkemell pirított mandulával, mustáros szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell pirított mandulával, mustáros szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1313 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1313 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát apró darabokra törjük (mondjuk klopfolóval, vagy mozsárban), és száraz serpenyőben megpirítjuk. Pirítás után egy külön tálba öntjük, és meglocsoljuk egy citrom levével.
  2. Kockára vágjuk a csirkemellet,megsózzuk és megszórjuk egy kevés chilivel. Olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk úgy 4-5 percig. A megmaradt vizet elforraljuk alóla.
  3. A mandulát és a csirkemellet összeforgatjuk.
  4. Egy kanál dijoni mustárt és egy kanál mézet összekeverünk, kicsit megborsozzuk, hozzákeverünk (aszerint, mennyire akarjuk hígítani) némi joghurtot.
  5. Tetszés szerint köretet készítünk hozzá, én most nyers lilakáposztával fogyasztottam.
  6. Tányérra tesszük, mellé mártást kínálunk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7777
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Ajánló

Mellé fehérbort tudok elképzelni, esetleg rosét, és köretnek steak krumplit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebédre dobtam össze, mert a karácsonyi mandula csak nem akart elfogyni, hiába volt tökéletes a minősége. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...