r
Nosalty Logó

Csirkemell őzgerinc formában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
István mester
Csirkemell őzgerinc formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2772 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 694 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7154.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    3391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2772 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 248 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk.
  2. A tojásokat, a sajt nagy részét, a lisztet és a tejfölt, a fűszereket (vigyázat, a szalonna amúgy is sós!) és a petrezselymet összekeverjük. Ha híg, több liszttel, ha sűrű, akkor még egy tojással hígítjuk. Belekeverjük a húst.
  3. Az őzgerinc sütőt sütőpapírral kibéleljük, és keresztbe belehajtogatjuk a bacont úgy, hogy a végei két oldalt lelógnak. Beletöltjük a masszát, és a bacon kilógó végeit visszahajtjuk rá.
  4. A tetejére sajtot szórunk vagy tejfölt kenünk rá, és meghintjük prézlivel. Ki, hogy szereti. A képen az egyik adag sajttal, a másik prézlivel készült.
  5. Befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Az utolsó 20 percet már fólia nélkül, hadd barnuljon a teteje.
  6. Ha kész, akkor a sütőpapír kilógó végeit megfogva kiemeljük a formából, és egy tálaló edényre helyezzük, óvatosan lehengergetjük kivéve alóla a fóliát.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 38080
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Roppant gusztusos, finom étel. Az itt leírt adag egy normál sütőformát töltött meg. A képen két adagnyi látszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...