r
Nosalty Logó

Csirkemell érmék fahéjjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell érmék fahéjjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 578 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1155 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. (Én úgy szoktamfelvágni,mint ahogyan a piskótatekercset feltekerem, csak visszafelé.)
  2. Rámerjükaz olajat (a mennyisége nem szentírás), majd sóval, fokhagymagranulátummal, majorannával és a fahéjjalmindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjukállni min. 20 percet, de nem is kell több!
  3. A vajat felforrósítjukegy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben.
  4. A húsokat belehelyezzüka serpenyőbe, nem forgatjuk, éskb. 2-3perc alatt megsütjükaz egyik oldalukat maximum lángon,majd mindet megfordítjuk,és a sajtszeleteket rátesszüka már megsült oldalára. Ilyenkor kicsit visszavesszüka lángot, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni (3-4 perc). Persze a sütési idők függnek attól, hogy hogy sikerült felvágnunk a húst,egyenletes vastagságú lett-e.
  5. Végül pl. sült krumplivaltálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2116
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fahéj/sajt/csirke kombinációt, és/vagy kicsit megcsömörlött a rántott hústól!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok kísérletezni a konyhában, mindig próbálom azt a minimális készletet, ami rendelkezésre áll, a legoptimálisabban felhasználni. Az receptnek az ihletése még a keresztanyukám - remélem jól írom - rakott dán csirkéjéből jött, ott ízleltem először a fahéj, sajt, csirke kombináció meggyőző párosítását... Ezt leszámítva talán mondhatom magaménak, bár nem hinném, hogy még senki nem készített előttem ilyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...