r
Nosalty Logó

Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szépróza
Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2758 kcal
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2618 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 689 kcal
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11042.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3582 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    3740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10509 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2247 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10473 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2758 kcal
  • 22% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkebelsőséget kb. 10 perc alatt puhára főzzük, nagyon apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst.
  3. Összekeverjük a rizst, a belsőséget, a zöldségkonzervet és 15 dkg parmezánt.
  4. Kiolajozott tűzálló tálba nyomkodjuk (én jénait használtam), és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, hogy összeálljon.
  5. Tányérra borítjuk, és parmezánnal bőven megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20469
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Ajánló

Aki szereti a petrezselyemzöldjét, ne féljen használni. (Én semmilyen formában nem szeretem.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve
szépróza 96 recept

A recept eredetije Nemere Ilona Szakácskönyv kétbalkezeseknek c. könyvében található, csirkemájas rizottó néven. Ő párolt borsóval készíti, és nem tesz rá vagy bele parmezánt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...