Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
75g csirkemáj89 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g mexikói keverék92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
75g parmezán sajt294 kcal
Összesen
689
kcal
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g csirkemáj357 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g mexikói keverék368 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g parmezán sajt1176 kcal
Összesen
2758
kcal
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
24.7g csirkemáj29 kcal
-
16.4g rizs59 kcal
-
32.9g mexikói keverék30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
24.7g parmezán sajt97 kcal
Összesen
227
kcal
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2760.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 935 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 2618 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
689
kcal
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11042.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 3582 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 3163 mg
-
Nátrium 3740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 346 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10509 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2247 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 10473 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2758
kcal
- 22% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 861 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
40 dkg mexikói keverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkebelsőséget kb. 10 perc alatt puhára főzzük, nagyon apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst.
- Összekeverjük a rizst, a belsőséget, a zöldségkonzervet és 15 dkg parmezánt.
- Kiolajozott tűzálló tálba nyomkodjuk (én jénait használtam), és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, hogy összeálljon.
- Tányérra borítjuk, és parmezánnal bőven megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20469
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.
Ajánló
Aki szereti a petrezselyemzöldjét, ne féljen használni. (Én semmilyen formában nem szeretem.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
A recept eredetije Nemere Ilona Szakácskönyv kétbalkezeseknek c. könyvében található, csirkemájas rizottó néven. Ő párolt borsóval készíti, és nem tesz rá vagy bele parmezánt.