r
Nosalty Logó

Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16552 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3110 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3785 micro
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre sütjük.
  2. A kisülő zsírba a felkockázott hagymát beletesszük, megdinszteljük, majd a vékonyra szeletelt gombát is rátesszük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, csakpicit sózzuk meg, kevés vizet öntsünk alá, ha félig megpárolodott a gomba, tegyük hozzáa zöldborsót is.
  4. Ha már puha a zöldborsó, a nagyobb kockákra vágott csirkemájat is beletesszük, ráöntjük a vörösbort és közepes lángon, kb. 5-10 perc alatt óvatosan kevergetve, hogy a máj ne törjön össze, készre főzzük.
  5. A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal megízesítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 21856
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaszy burgonya gyűrűi nekem nagyon tetszettek. Mivel vaddisznóhús nem lévén a hűtőmben, így azon tépelődtem, mit találjak ki, amihez passzol. Az egyszerűnek mondható csirkemájas raguval tökéletesen harmonizált, a hétköznapi ételt különlegessé tette.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...