r
Nosalty Logó

Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
26.8g
Fehérje
12.6g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
231.7g
Víz
453.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    926.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16552 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3110 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3785 micro
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre sütjük.
  2. A kisülő zsírba a felkockázott hagymát beletesszük, megdinszteljük, majd a vékonyra szeletelt gombát is rátesszük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, csakpicit sózzuk meg, kevés vizet öntsünk alá, ha félig megpárolodott a gomba, tegyük hozzáa zöldborsót is.
  4. Ha már puha a zöldborsó, a nagyobb kockákra vágott csirkemájat is beletesszük, ráöntjük a vörösbort és közepes lángon, kb. 5-10 perc alatt óvatosan kevergetve, hogy a máj ne törjön össze, készre főzzük.
  5. A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal megízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Szaszy burgonya gyűrűi nekem nagyon tetszettek. Mivel vaddisznóhús nem lévén a hűtőmben, így azon tépelődtem, mit találjak ki, amihez passzol. Az egyszerűnek mondható csirkemájas raguval tökéletesen harmonizált, a hétköznapi ételt különlegessé tette.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!