Csirkecomb székely módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
164 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
815
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
328 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1632
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32.8g csirkecomb37 kcal
-
26.3g vöröshagyma10 kcal
-
3.3g kolozsvári szalonna22 kcal
-
26.3g burgonya15 kcal
-
9.8g főzőtejszín13 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
109
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 435.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
815
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 113.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1793.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 871.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1632
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
400 g vöröshagyma
-
50 g kolozsvári szalonna
-
400 g burgonya
-
150 ml főzőtejszín
-
1 tk tárkony
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- A csirkecombokat megmossuk, száritjuk, kicsontozzuk, megsózzuk, majd a felforrósított olajban erős lángon megpirítjuk, és félretesszük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
- A burgonyát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, és hagyjuk hűlni. Hozzákeverünk 50 ml tejszínt, sót, szerecsendiót, és egy vajjal kikent fedeles tűzálló tálba simítjuk.
- Betakarjuk a hagyma felével, rászorjuk a füstölt szalonna felét, majd egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a maradék hagyma és szalonna.
- A maradék tejszínt elkavarjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítük, és rálocsoljuk az ételre.
- A tálat lefedve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11760
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A recept eredete egy régebbi Erdélyi Konyha Kalendárium. A recept szerint 500 g vöröshagymát kellett volna felhasználnom, de nekünk elegendő volt a 400 g is.