Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
313g burgonya180 kcal
-
26g bacon100 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
2500g burgonya1444 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
42.2g csirkecomb47 kcal
-
52.7g burgonya30 kcal
-
4.3g bacon17 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 237.2 g
Zsír
-
Összesen 267.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6854.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 3036 mg
-
Nátrium 2520 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2287.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 375 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1117 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
-
8 db csirkecomb
-
2.5 kg burgonya
-
12 szelet bacon
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkecombokat bepácoljuk, és pár órát hűtőben tartjuk.
- A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló jénaibaösszekeverjük a pár ek olajjal, sóval.Az edényben hagyjuk a krumpli 3/4-ét (ez lesz az ágy).
- Hozzáöntjük a kevés vizet. Pár szelet bacont ide-oda helyezek a krumpli közzé.
- A bepácolt csirkecombokat egyenként baconbe csavarjuk, és végeivel lefelé sorakoztatjuk, hogy majd ne kunkorodjanak fel a süléskor (fogpiszkálóval is rögzíthetjük - én nem szoktam).
- Közé illesztjük a fokhagymagerezdeket (lehet kettészelni is), és amegmaradt krumplit elosztjuk körbe a szélén, amivel segitjük a baconos combok rögzítését is.
- Az edényszélein csorgatunk kevéspár ekolajat körbe (ne túlozzuk, mert a bacon is enged magából süléskor).
- Alufóliával beborítva sütjük előmelegített sütőben kb. 50-60 percet a fővés idejétől számítva, majd kitakarjuk, és visszarakjuk még20-25 percnyire (míg a teteje is átsül - de ne szárítsuk ki), s ezalatt a krumpliáltal engedett lé is jól elapad, sa krumpli kevés kocsonyás lében marad.
- Forrón, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 374
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 36754
- Feltöltés dátuma: 2011. június 29.
Ajánló
Bátorkodom kitartani, hogy ókrumplival a legjobb, nem is enged annyi levet, és a kocsonyásságon is segít. Díszítésekhez való ötletek innen: Paradicsomból-rózsa: http://www.youtube.com/watch?v=4Qkw0Q3c7KI&feature=related Uborkából (az általam választott szára kb 3 percnél található): http://www.youtube.com/watch?v=Bc--Cn9Oqts&feature=related
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A képen látható finomság SAJNOS nem combokból készült, hanem vendéget várva még csúcsosabb ízt szerettem volna kicsikarni, így egész csirkét fontam meg baconnel (pedig tudom, tapasztalatom bőven elég lehetett volna, hogy vendégváráskor NE újítsak - de ebben biztos voltam, hogy nem fogok csalódással járni). Bizony jártam, hiszen messze se közelítette meg még azt a kocsonyásságú állapotot sem, amit engednie kellett volna. Teljesen más ízt adott neki, talán, mert nem volt becsavarva, esetleg az egész csirke adott más ízt? Nem tudom, de levet is engedett bőven. Ez nem azt jelenti, hogy nem ajánlom egész csirkével senkinek, hiszen nagyon finom volt, DE nem közelítette meg azt, ahogyan a csirkecombok baconbe csavart íze és állagát adni képes varázst megközelítenie kellett volna. Én ismertem az én receptem, és nehéz volt az elfogadás, hisz vállaltam egy ismeretlent egy igazi helyett. Igen, bevallom, hogy egyedül voltam csalódottságommal, mindenki degeszre ette magát, ... akadt ki azt is kérdezte, - mi lehet ennél finomabb? Hmm, és ismer(t)em a választ :P.