Csirke diós cukkiniágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
427
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1704
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1213 micro
Összesen
427
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2962.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1076 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 506.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4850 micro
Összesen
1704
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket.
- A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, s elsőként a diót és a fokhagymát pirítjuk rajta kis lángon, 1 percig.
- Ezután hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.
- A krémsajtot elkeverjük a parmezánnal és a tejszínnel.
- A grillcsirkét (vagy bármilyen maradék szárnyast) falatnyi darabokra szedjük. Ha frissen készítjük a húst, kb. 30 dkg csirkét vágjunk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek. margarinon süssünk át, végül, pedig ezt is szedjük darabokra. (Ez esetben persze hosszabb lesz az elkészítési idő.)
- Simítsuk tűzálló tálba a párolt cukkinit, szórjuk rá a húsdarabokat, végül borítsuk be a sajtos krémmel.
- Forró sütőben, 10-15 perc alatt süssük át.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8271
- Feltöltés dátuma: 2009. december 05.
Ajánló
Párolt rizzsel tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Stahl Judit receptje, különleges csemege. Sokféle íz felbukkan benne, s az összes remekül harmonizál. Jannak azonban nem ízlett, nem is csodálom, nem igazán gyerekeknek való. A parmezán éles íze és a cukkini-dió kombináció is elég megterhelő az ő tapasztalatlan ízlelőbimbóiknak. : ) De mi, nagyok, fogyasszuk bátran!