Csípős ötmagos keksz
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Torma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
Összesen
238
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
Összesen
2856
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
Összesen
348
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
238
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 162.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5428.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 2282 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1149 micro
Összesen
2856
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
1 kk só
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 ek napraforgómag
-
1 ek lenmag
-
1 ek tökmag
-
125 ml olívaolaj
-
1 db tojás
-
1 ek csípős paprikakrém
-
2 dl joghurt
Elkészítés
A tésztához
- A száraz hozzávalókat (első kilenc) alaposan összekeverjük.
- A tojást, olajat és paprikakrémet villával felverjük, majd a száraz keverékhez vegyítjük.
- Jól összedolgozzuk, és joghurttal lazítjuk kemény, de formálható masszává.
- Két hengerré formáljuk folpackba csomagolva. Mivel ekkor eléggé ragacsos a tészta, fagyasztóba tesszük kb. 4 órára.
- Ezután vizes, éles késsel vékony szeleteket vágunk a hengerekből, és a szeleteket kizsírozott sütőlapon 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük.
- A henger nagyságától függően kb. 40-60 kekszet kapunk a leírt mennyiségből. Légmentes dobozban hosszabb ideig tartható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 22248
- Feltöltés dátuma: 2012. október 29.
Ajánló
Mártogatós mellé, sör vagy borkorcsolyának kitűnő. Lehet kevesebb maggal vagy magok nélkül is készíteni. Ezt eléggé megtömtem magokkal, de én így szeretem. 3-4 ilyen keksz, egy kis tonhal konzerv, egy nagy vegyes zöldsalátával kitűnő fogyi-vacsi.:) Alacsony zsírtartalma és magas rosttartalma miatt fogyókúrázóknak is ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
Neten talált recept (ritakonyhaja.hu), itt általam átalakítva. Sajnos nem ehetek annyi kenyeret és kelt tésztát, amennyit szeretnék, ezért kísérletezem alacsony kalóriájú, teljes kiőrlésű liszttel készített kenyérpótlókkal. Ez itt egy számomra sikeres összeállítás.