r
Nosalty Logó

Csíkos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csíkos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet.
  2. A masszát kettéválasztjuk, és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és elkeverjük. A két masszát külön-külön simacsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe – a színeket váltogatva – csíkokat nyomunk szorosan egymás mellé.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor nem tudjuk feltekerni!
  4. A sütőből kivéve a piskótát kiemeljük sütőpapírostul a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezután kitekerjük, lehántjuk az aljáról a sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt. Szorosan feltekerjük.
  5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Tálaláskor felszeleteljük. (Nagy gáztepsiben készítettem, de azt nem töltötte ki teljesen, így kb. 34×20 cm-es lett a kész tészta.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×20
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27594
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, akkor azt vegyük figyelembe, hogy 1 db tojáshoz 2 dkg cukor és 2 dkg liszt kell. Mivel kakaóval helyettesítjük a liszt egy részét, a lisztből elveszünk 1 dkg-ot, helyette 2 dkg kakaót teszünk.

Receptkategóriák

Az ötlet egy gasztromagazinban tetszett meg, így a már unalmasnak titulált piskótatekercset kissé feldobhatjuk. Nagyon mutatós, és gyorsan elkészíthető süti.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...