r
Nosalty Logó

Csicseriborsós töltött cukkini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csicseriborsós töltött cukkini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

713
Kalória
33.2g
Fehérje
76.8g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
310.4g
Víz
123.3g
Koleszterin
13.6g
Rost
14.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4277 micro
Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    620.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1008 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8555 micro
Összesen 1425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, kikanalazzuk a magos belsőt, és egy nagy fazék sós vízben előfőzzük. Akkor jó, ha már majdnem puha. Ekkor lecsepegtetjük, és félretesszük.
  2. Míg a cukkini fő, a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leöntjük a levét, és krumplinyomóval összetörjük.
  3. Az összetört krumplihoz egy tálban hozzáadjuk a többi hozzávalót, közben kóstolgatva, és ízlés szerint fűszerezve. A felütött tojást csak a legvégén tesszük bele, mikor már valamennyire kihűlt a massza. Jól elkeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük a két fél cukkinit, majd belekanalazzuk a krumplis - csicseriborsós masszát. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk. Akkor lesz kész, mikor a teteje kezd pirulni. Nagyjából 30-40 perc. A sütés vége felé megszórhatjuk reszelt sajttal is. Nekem parmezánom volt épp itthon, ezért az került rá. Melegen tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A hűtőben elkészítésre várt egy cukkini, és már régebb óta terveztem egy doboz csicseriborsó felhasználását is. Kinyitottam a hűtőt és a kamrát, és összeszedtem mindent, amiről úgy gondoltam, hogy illene a cukkinihez. Ez lett az eredmény. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!