r
Nosalty Logó

Csicseriborsós rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csicseriborsós rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 600 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1707 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csepegtessük le a csicseriborsót, aprítsuk fel a hagymát, kezdjünk el olajat hevíteni egy serpenyőben.
  2. Pirítsuk le a hagymát az olajon, adjuk hozzá a borsót, majd mintha pörköltet készítenénk, fűszerezzünk, majd hagyjuk átmelegedni az egészet.
  3. A tejfölt és a 3 tojást keverjük ki, fűszerezzük a masszát ízlésünk szerint.
  4. A csicseriborsót terítsük egy kisebb jénai edény vagy tepsi aljába (az enyém 15x25 cm). Mossuk meg a brokkolit, majd daraboljuk a borsó tetejére. Öntsük nyakon a zöldségeket a tojásos-tejfölös masszával, fedjük le alufóliával, majd toljuk be a sütőbe. Én légkeveréses sütőben először 200 fokon sütöm (kb 10-15perc), majd leveszem 175 fokra, s így sütöm további 30-40 percet.
  5. Mikor már kb 40-45 perce sül, levesszük az alufóliát, jól megszórjuk sajttal (én cheddar-t használok), s szépen rápirítjuk az étel tetejére. Melegen és hidegen is finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6142
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a csicseriborsót szeretem jobban, a férjem meg a brokkolit. Valami rakott kaja volt az óhaj, így "gyorsan" összedobtam ezt az ételt. Ízletes, nem jár sok mosatlannal, és még konyhatündérnek sem kell lenni, hogy elkészítsük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...