r
Nosalty Logó

Csészés almás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetPotat00
Csészés almás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alsó kekszes réteghez

  • 70 g keksz (10 db édes teakeksz)
  • 1 ek vaj (vagy margarin)

Almás réteghez

Felső mascarponés réteghez

539
Kalória
5.9g
Fehérje
89.8g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
197.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
6.6g
Rost
57.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alsó kekszes réteghez

Almás réteghez

Felső mascarponés réteghez

Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alsó kekszes réteghez

Almás réteghez

Felső mascarponés réteghez

Összesen 1076 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alsó kekszes réteghez

Almás réteghez

Felső mascarponés réteghez

Összesen 149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1076 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Az alsó kekszes réteghez

  1. Apróra zúzzuk a kekszet (ne legyen túl apró szemcsés por, de ne is legyen tele hatalmas darabokkal. Ha szükséges, a kezünkkel törjük össze a nagyobb darabokat!)
  2. Melegítsük meg a vajat (én mikróban melegítettem, nem kell teljesen folyósnak lennie, de legyen nagyon könnyen keverhető). Ha a vaj már jól megolvadt, akkor keverjük hozzá a kekszdarálékhoz. Figyeljünk, hogy ne legyen túlságosan nedves a keverék. Ha soknak érezzük a vajat, akkor ne adjuk hozzá egyszerre az összeset. Érdemes inkább tovább átdolgozni egy villa segítségével, hogy a lehető legjobban el tudjuk oszlatni a vajból jött zsiradékot.
  3. Ezután rakjunk körülbelül másfél evőkanál keveréket a csészék aljába, és valamilyen egyenes aljú, tiszta tárggyal préseljük be a keveréket a csészékbe.

Almás réteghez

  1. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, majd nagyon pici, fél centis kockákra vágjuk. Öntsük a felkockázott almákat egy kisebb főzőedénybe, és adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot. Jól keverjük el, majd egy pici, kb. 2 cl vizet öntsünk az aljára, hogy ne kapjon le addig, amíg esetleg a saját levéből is enged.
  2. Kezdjük el főzni, majd amíg fő, addig a pudingport tegyük egy pohárba vagy edénybe, és csepegtessünk rá 1 kb. evőkanálnyi hideg vizet. Ezt keverjük el úgy, hogy csomómentes legyen.
  3. Várjuk meg, amíg az alma egy 5-10 percig fő, közben kevergessük néha, majd a folyékony, hideg pudingos keveréket (nem pudingos az állaga, inkább vizes) öntsük hozzá az almához, és jól keverjük el. Egy viszonylag sűrűb, fahéjas almadzsemre emlékeztető állagot kell kapnunk.
  4. Még egyet forraljunk rajta, majd ezt is adagoljuk a csészékbe (nekem még maradt egy csészére való a lábasban ezután, őt palacsintába tehetjük, vagy csak simán keksszel is ehetjük).

Felső mascarponés réteghez

  1. A mascarponét egy kisebb edénybe kanalazzuk, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát és a cukrot. Egy 3 percig keverjük, hogy krémes, lágy állaga legyen, így ne ijedjen meg senki, ha először nehezen keveredik el a hozzávalókkal!
  2. Ezután ismét ugyanolyan pudingos keveréket készítünk, mint az előzőekben. Jelen esetben dönthetünk, hogy tejjel vagy vízzel keverjük el a pudingport. Az adagolás ugyanaz. Itt is egy folyósabb állagú, szinte vizes keveréket kell kapnunk, amit beöntünk a mascarponés keverékbe és jól elkeverünk vele.
  3. Ezután ezt is a csészébe kenjük az almás réteg tetejére. Kicsit érdemes a pulthoz/asztalhoz ütögetni az alját a csészéknek, hogy a rétegek összébb érjenek, és ne legyen túl üreges.
  4. Sütőbe tesszük őket, és 130 fokon, légkeveréssel sütjük addig, amíg a teteje már egy icipicit elkezd barnulni, és elválik a csésze szélétől a pudingos réteg.
  5. Ha kihűlt, nyomhatunk rá tejszínhabot és a maradék kekszdarálékot rászórhatjuk a tetejére. (A maradék kekszet én egy tepsiben betettem a sütőbe a csészékkel együtt, és amikor már kiszáradt, akkor vettem ki.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!