Csészés almás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SweetPotat00
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alsó kekszes réteghez
Almás réteghez
Felső mascarponés réteghez
-
25g mascarpone101 kcal
-
6 kcal
-
10g tej6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alsó kekszes réteghez
Almás réteghez
Felső mascarponés réteghez
-
50g mascarpone202 kcal
-
11 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
1076
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alsó kekszes réteghez
Almás réteghez
-
70.2g alma33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.4g vaníliás pudingpor2 kcal
Felső mascarponés réteghez
-
6.9g mascarpone28 kcal
-
0.4g vaníliás pudingpor2 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
Összesen
149
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 197.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.7 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 395.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
1076
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Az alsó kekszes réteghez
Almás réteghez
-
3 kis db alma
-
fahéj ízlés szerint
-
1 teáskanál vaníliás pudingpor
Felső mascarponés réteghez
-
1 teáskanál vaníliás pudingpor
-
20 ml tej
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Az alsó kekszes réteghez
- Apróra zúzzuk a kekszet (ne legyen túl apró szemcsés por, de ne is legyen tele hatalmas darabokkal. Ha szükséges, a kezünkkel törjük össze a nagyobb darabokat!)
- Melegítsük meg a vajat (én mikróban melegítettem, nem kell teljesen folyósnak lennie, de legyen nagyon könnyen keverhető). Ha a vaj már jól megolvadt, akkor keverjük hozzá a kekszdarálékhoz. Figyeljünk, hogy ne legyen túlságosan nedves a keverék. Ha soknak érezzük a vajat, akkor ne adjuk hozzá egyszerre az összeset. Érdemes inkább tovább átdolgozni egy villa segítségével, hogy a lehető legjobban el tudjuk oszlatni a vajból jött zsiradékot.
- Ezután rakjunk körülbelül másfél evőkanál keveréket a csészék aljába, és valamilyen egyenes aljú, tiszta tárggyal préseljük be a keveréket a csészékbe.
Almás réteghez
- Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, majd nagyon pici, fél centis kockákra vágjuk. Öntsük a felkockázott almákat egy kisebb főzőedénybe, és adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot. Jól keverjük el, majd egy pici, kb. 2 cl vizet öntsünk az aljára, hogy ne kapjon le addig, amíg esetleg a saját levéből is enged.
- Kezdjük el főzni, majd amíg fő, addig a pudingport tegyük egy pohárba vagy edénybe, és csepegtessünk rá 1 kb. evőkanálnyi hideg vizet. Ezt keverjük el úgy, hogy csomómentes legyen.
- Várjuk meg, amíg az alma egy 5-10 percig fő, közben kevergessük néha, majd a folyékony, hideg pudingos keveréket (nem pudingos az állaga, inkább vizes) öntsük hozzá az almához, és jól keverjük el. Egy viszonylag sűrűb, fahéjas almadzsemre emlékeztető állagot kell kapnunk.
- Még egyet forraljunk rajta, majd ezt is adagoljuk a csészékbe (nekem még maradt egy csészére való a lábasban ezután, őt palacsintába tehetjük, vagy csak simán keksszel is ehetjük).
Felső mascarponés réteghez
- A mascarponét egy kisebb edénybe kanalazzuk, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát és a cukrot. Egy 3 percig keverjük, hogy krémes, lágy állaga legyen, így ne ijedjen meg senki, ha először nehezen keveredik el a hozzávalókkal!
- Ezután ismét ugyanolyan pudingos keveréket készítünk, mint az előzőekben. Jelen esetben dönthetünk, hogy tejjel vagy vízzel keverjük el a pudingport. Az adagolás ugyanaz. Itt is egy folyósabb állagú, szinte vizes keveréket kell kapnunk, amit beöntünk a mascarponés keverékbe és jól elkeverünk vele.
- Ezután ezt is a csészébe kenjük az almás réteg tetejére. Kicsit érdemes a pulthoz/asztalhoz ütögetni az alját a csészéknek, hogy a rétegek összébb érjenek, és ne legyen túl üreges.
- Sütőbe tesszük őket, és 130 fokon, légkeveréssel sütjük addig, amíg a teteje már egy icipicit elkezd barnulni, és elválik a csésze szélétől a pudingos réteg.
- Ha kihűlt, nyomhatunk rá tejszínhabot és a maradék kekszdarálékot rászórhatjuk a tetejére. (A maradék kekszet én egy tepsiben betettem a sütőbe a csészékkel együtt, és amikor már kiszáradt, akkor vettem ki.)
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 200
- Feltöltés dátuma: 2021. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SweetPotat00
1 recept