r
Nosalty Logó

Cseresznyés teasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Cseresznyés teasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A koktélcseresznyét lecsöpögtetjük, és itatós papírra tesszük, hogy biztosan minden folyadék felszívódjon.
  2. Egy edényben habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a koktélcseresznye levét, a mandulaaromát és az ételfestéket. Simára keverjük a masszát.
  3. Feldaraboljuk a koktélcseresznyéket.
  4. A lisztet apránként a vajas krémhez keverjük, majd óvatosan fakanállal a darabolt cseresznyét is beleforgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis halmokat teszünk, majd kb. 8-10 percig sütjük, vagy amíg a széle el nem kezd barnulni. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, ha kész.
  6. Felolvasztjuk a fehércsokit, egy zacskóba kanalazzuk, melynek végére vágunk egy lyukat, és csokit a sütik tetejére nyomjuk. Hagyjuk kicsit megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5551
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon könnyű és gyors recept, igen erőteljes marcipán/mandula íze van. Az iskolába vittem be osztálytársaknak, barátoknak és azóta sem hagynak békén, hogy mikor viszem az újabb adag sütit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...