r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite 4. - túrós

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cseresznyés pite 4. - túrós
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

824
Kalória
18.5g
Fehérje
99.9g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
140.4g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    561.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd annyi vízzel, amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A túrót ízlés szerint ízesítjük (tejföl, cukor, citromhéj...), a cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a felét (3-4 mm vastagra). A sütőformába (ami lehet konkrétan piteforma is, de én egy nagy jénai tetejében szoktam megsütni) fektetjük a kinyújtott tésztát, eligazgatjuk, hogy ne feszüljön, megböködjük villával.
  4. Erre kerül a túró, majd a cseresznye. Javaslom, hogy minden réteg alá-fölé szórjunk morzsát/darát, hogy felszívja a nedvességet. A cukrot a cseresznyére szórjuk rá.
  5. Ezután a másik felét a tésztának is kinyújtjuk, és ráfektetjük a cseresznyére. A túllógó részeket egyenletesre vágjuk, majd a hagyott 2-3 cm-t visszahajtjuk a tésztára. A tészta tetejét is szúrkáljuk ki gondosan, mert különben a gőz felnyomja, és üregesre sül meg a pite.
  6. Készre sütjük, vágni csak teljesen kihűlt állapotban érdemes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a sütit a barátnőm sütötte nekem a születésnapomra. Annyira megtetszett, hogy másnap én is rögtön megsütöttem - lévén a hat-hét kiló cseresznyénk, ami a nyakunkba szakadt... Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!