r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite 4. - túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cseresznyés pite 4. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd annyi vízzel, amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A túrót ízlés szerint ízesítjük (tejföl, cukor, citromhéj...), a cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a felét (3-4 mm vastagra). A sütőformába (ami lehet konkrétan piteforma is, de én egy nagy jénai tetejében szoktam megsütni) fektetjük a kinyújtott tésztát, eligazgatjuk, hogy ne feszüljön, megböködjük villával.
  4. Erre kerül a túró, majd a cseresznye. Javaslom, hogy minden réteg alá-fölé szórjunk morzsát/darát, hogy felszívja a nedvességet. A cukrot a cseresznyére szórjuk rá.
  5. Ezután a másik felét a tésztának is kinyújtjuk, és ráfektetjük a cseresznyére. A túllógó részeket egyenletesre vágjuk, majd a hagyott 2-3 cm-t visszahajtjuk a tésztára. A tészta tetejét is szúrkáljuk ki gondosan, mert különben a gőz felnyomja, és üregesre sül meg a pite.
  6. Készre sütjük, vágni csak teljesen kihűlt állapotban érdemes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12362
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Szerintem bármilyen gyülölccsel elkészíthető, vagy simán túrósan. Csak figyelni kell rá, hogy  megfelelő mennyiségű morzsát/darát szórjunk bele, hogy ne legyen szlottyos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit a barátnőm sütötte nekem a születésnapomra. Annyira megtetszett, hogy másnap én is rögtön megsütöttem - lévén a hat-hét kiló cseresznyénk, ami a nyakunkba szakadt... Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...