r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Cseresznyés-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6493.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.9 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 4604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a tejföllel és a csipet sóval simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  3. A masszát egy tepsibe simítjuk, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
  4. Megszórjuk a cseresznyével, majd a mandulaszeletekkel.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8675
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-mandulás pite
Mercedes 302 recept

Anyósomék kertjében már vagy 15 éve éldegél egy cseresznyefa. Iszonyatosan finom, nagy, szinte fekete ropogós szemekkel... Ami még jobb az egészben, hogy vegyszert soha életében sem látott. Hívtak is, hogyha jönnek le, pakolnak fel belőle, ráadásul egy pár seregély elkezdte lecsipkedni a cseresznyét. Kaptam kimagozva, fagyasztásra előkészítve, és kaptam frisset is egy nagy-nagy vödörrel. Már csak az ötlet kellett, mi is készüljön belőle. Ezt a pitét már nagyon régóta meg szerettem volna sütni, hát most elérkezett az ideje. Mindenféleképpen száras cseresznyékkel szerettem volna díszíteni, de egyiken sem volt, Anyósom mindegyikről leszedegette, ezért el kellett mennem a zöldségeshez, hogy találjak 2 pár száras cseresznyét a fotóhoz. Biztos totál dilisnek néztek, amikor odaadtam azt a 4 db cseresznyét, hogy mérjék le.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...