adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségek a csalamádéhoz
-
500g paprika82 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
500g csemegeuborka118 kcal
-
375g vöröshagyma137 kcal
-
375g zöldparadicsom86 kcal
A léhez
Összesen
972
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségek a csalamádéhoz
-
2000g paprika328 kcal
-
2000g káposzta400 kcal
-
2000g csemegeuborka470 kcal
-
1500g vöröshagyma546 kcal
-
1500g zöldparadicsom345 kcal
A léhez
Összesen
3885
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségek a csalamádéhoz
-
20.3g paprika3 kcal
-
20.3g káposzta4 kcal
-
20.3g csemegeuborka5 kcal
-
15.2g vöröshagyma6 kcal
-
15.2g zöldparadicsom3 kcal
A léhez
Összesen
40
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12689 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 11777 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1477.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 589 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 374 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 511 micro
-
β-karotin 2322 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
972
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50756 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 1364 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 1572 mg
-
Nátrium 47107 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 920.9 g
-
Cukor 658 mg
-
Élelmi rost 108 mg
VÍZ
-
Összesen 5910.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 855 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2356 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1494 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1246 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2042 micro
-
β-karotin 9287 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6127 micro
Összesen
3885
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
A zöldségek a csalamádéhoz
-
2 kg paprika
-
2 kg káposzta
-
2 kg csemegeuborka
-
1.5 kg vöröshagyma
-
1.5 kg zöldparadicsom
A léhez
Elkészítés
A zöldségek a csalamádéhoz
- A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázzuk.)
- A hozzávalókat egy nagy műanyag edénybe tesszük.
- A léhez valókat összekeverjük és a zöldségekhez adjuk. (Kellemetlen,csípős szaga lesz, ne hajoljunk fölé!)
- Jól elkeverjük, egy terítővel letakarjuk és 2 napig rendszeresen átforgatjuk.
- 2 nap elteltével üvegekbe szedjük, levével az üveg nyakáig megtöltjük és lezárjuk.
- Receptkönyvben: 310
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 89748
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kicsit megkésve, de még az utolsó pillanatban sikerült elkészítenem a téli csalamádét. A házi uborka mellett ez is nagy sláger nálunk. 2 éves fiam néha főételként falatozik belőle. Ne lepődjön meg senki, hogy a lé csak pár dl. 2 nap alatt annyi levet engednek a zöldségek, hogy pont elég lesz az üvegekbe.