r
Nosalty Logó

Croissant chloedejonge konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Croissant chloedejonge konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    213 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és a tejet összeöntjük, belekeverjük a cukrot. Felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a sós liszthez, deszkán egyenletesre gyúrjuk (kb 2-3 percig kell gyúrni).
  3. Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
  4. Közben kivesszük a vajat a fagyasztóból. Kiterítünk egy nagyobb folpackot, és nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük a vajat. Kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra rendezzük, jól becsomagoljuk a folpackba, és hűtőbe tesszükfél órára.
  5. Mikor kész a tészta, egy lisztezett deszkán először az ujjunkkal, majd nyújtófa segítségével formázunk téglalapot. A rövidebb oldal kb 3-4 centivel legyen hosszabb, mint a vajtéglalap hosszabb oldala.
  6. A vajat kicsomagoljuk, és a tészta közepére fektetjük úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen keresztbe. Tehát pont fordítva, mint ahogy a nagy téglalap van.
  7. A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a vajra úgy, hogy épp érjen túl rajta. Óvatosan összenyomkodjuk a tésztát, majd a másik oldalát is ráhajtjuk, és körbe óvatosan összenyomkodjuk. Összességébe véve tehát úgy kell összehajtani, mint egy hivatalos levelet.
  8. Elforgatjuk 90 fokkal, a nyújtófával végigütögetjük, majd kinyújtjuk. Tehát, ami a téglalapnak eddig a hosszabbik oldala volt, az lesz most a rövidebb.
  9. Ismét összehajtogatjuk úgy, mint egy hivatalos levelet.
  10. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  11. Kivesszük, kicsomagoljuk, ismét kinyújtjuk úgy, hogy a hosszabbik oldal váljon rövidebbé, majd ismét összehajtogatjuk, becsomagoljuk és visszatesszük a hűtőbe.
  12. Ezt a hajtogatást még megismételjük kétszer. Tehát összesen 4 körnek kell kijönnie.
  13. Mikor kész vagyunk a hajtogatással, elnegyedeljük a tésztát, és egyenként folpackba csomagoljuk őket. Ennél a pontnál lehet lefagyasztani, 3 hónapra.
  14. A tésztát 8-12 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  15. Kinyújtjuk a tésztát, négy egyforma négyzetre vágjuk, ezeket pedig félbevágva két egyenlő háromszögekre.
  16. A kis háromszögeket az ujjunkkal kicsit kinyújtogatjuk, egyenlő szárú háromszöget formázva.
  17. A tölteléket a háromszög "alapjára" kell tenni. Ha ennél a résznél picit bevágjuk, majd behajtjuk, a tenyerünket a hajtásra helyezve egy mozdulattal fel lehet görgetni a háromszöget croissant formájúra.
  18. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, letakarjuk 3 órára.
  19. Megkenjük tojássárgájával.
  20. 10 percig 200, további 10-15 percig 180 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25543
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig nem mertem belefogni, de egyik kedvenc blogomon, a Top with cinnamon-on találtam egy nagyon részletes leírást, és elkészítettem. Nagyon időigényes, de nem kifejezetten bonyolult. Remélem sikerült mindent érthetően leírni, ha valami nem tiszta, kérdezzetek. Egy ilyen adagból 32 darab, közepes méretű croissant lesz. További képek hamarosan a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...