Croissant chloedejonge konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
3963
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 213 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4276.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 2886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1710 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
3963
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet és a tejet összeöntjük, belekeverjük a cukrot. Felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Hozzáadjuk a sós liszthez, deszkán egyenletesre gyúrjuk (kb 2-3 percig kell gyúrni).
- Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
- Közben kivesszük a vajat a fagyasztóból. Kiterítünk egy nagyobb folpackot, és nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük a vajat. Kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra rendezzük, jól becsomagoljuk a folpackba, és hűtőbe tesszükfél órára.
- Mikor kész a tészta, egy lisztezett deszkán először az ujjunkkal, majd nyújtófa segítségével formázunk téglalapot. A rövidebb oldal kb 3-4 centivel legyen hosszabb, mint a vajtéglalap hosszabb oldala.
- A vajat kicsomagoljuk, és a tészta közepére fektetjük úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen keresztbe. Tehát pont fordítva, mint ahogy a nagy téglalap van.
- A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a vajra úgy, hogy épp érjen túl rajta. Óvatosan összenyomkodjuk a tésztát, majd a másik oldalát is ráhajtjuk, és körbe óvatosan összenyomkodjuk. Összességébe véve tehát úgy kell összehajtani, mint egy hivatalos levelet.
- Elforgatjuk 90 fokkal, a nyújtófával végigütögetjük, majd kinyújtjuk. Tehát, ami a téglalapnak eddig a hosszabbik oldala volt, az lesz most a rövidebb.
- Ismét összehajtogatjuk úgy, mint egy hivatalos levelet.
- Folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Kivesszük, kicsomagoljuk, ismét kinyújtjuk úgy, hogy a hosszabbik oldal váljon rövidebbé, majd ismét összehajtogatjuk, becsomagoljuk és visszatesszük a hűtőbe.
- Ezt a hajtogatást még megismételjük kétszer. Tehát összesen 4 körnek kell kijönnie.
- Mikor kész vagyunk a hajtogatással, elnegyedeljük a tésztát, és egyenként folpackba csomagoljuk őket. Ennél a pontnál lehet lefagyasztani, 3 hónapra.
- A tésztát 8-12 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Kinyújtjuk a tésztát, négy egyforma négyzetre vágjuk, ezeket pedig félbevágva két egyenlő háromszögekre.
- A kis háromszögeket az ujjunkkal kicsit kinyújtogatjuk, egyenlő szárú háromszöget formázva.
- A tölteléket a háromszög "alapjára" kell tenni. Ha ennél a résznél picit bevágjuk, majd behajtjuk, a tenyerünket a hajtásra helyezve egy mozdulattal fel lehet görgetni a háromszöget croissant formájúra.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, letakarjuk 3 órára.
- Megkenjük tojássárgájával.
- 10 percig 200, további 10-15 percig 180 fokon sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 25559
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokáig nem mertem belefogni, de egyik kedvenc blogomon, a Top with cinnamon-on találtam egy nagyon részletes leírást, és elkészítettem. Nagyon időigényes, de nem kifejezetten bonyolult. Remélem sikerült mindent érthetően leírni, ha valami nem tiszta, kérdezzetek. Egy ilyen adagból 32 darab, közepes méretű croissant lesz. További képek hamarosan a blogomon.