Créme fraiche sajtos perec és rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
35g finomliszt127 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
15g crème fraîche54 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
369
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3687
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
36.6g finomliszt133 kcal
-
15.7g margarin113 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
15.7g crème fraîche56 kcal
-
20.9g sajt74 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
386
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
369
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 245 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4144.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1441 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 194.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1936 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1855 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 973 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
3687
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
-
350 g finomliszt
-
150 g margarin
-
1 db tojás
-
150 g crème fraîche
-
200 g sajt
-
0.5 teáskanál szalalkáli
-
50 ml tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalalkálit, a sajt felét, a créme fraichet, a tojássárgáját, tetszés szerint sót, és jól összegyúrjuk.
- A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. A tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojáshabbal. Perec formával kiszúrjuk, és a maradék reszelt sajtba mártjuk.
- A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk sajttal, majd vékony rudakra vágjuk.
- A pereceket és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11131
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A recept a nővérem receptes füzetéből ered. Ő tejföllel szokta készíteni, de mikor készítettem, nekem csak créme fraiche-m volt itthon.