r
Nosalty Logó

Créme fraiche sajtos perec és rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Créme fraiche sajtos perec és rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 3687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalalkálit, a sajt felét, a créme fraichet, a tojássárgáját, tetszés szerint sót, és jól összegyúrjuk.
  2. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. A tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojáshabbal. Perec formával kiszúrjuk, és a maradék reszelt sajtba mártjuk.
  3. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk sajttal, majd vékony rudakra vágjuk.
  4. A pereceket és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11160
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a nővérem receptes füzetéből ered. Ő tejföllel szokta készíteni, de mikor készítettem, nekem csak créme fraiche-m volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...