r
Nosalty Logó

Créme brulée Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Créme brulée Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, tejjel és tejszínnel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart magját.
  2. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  3. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13145
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A francia klasszikus. Vanília helyett ízesíthetjük fahéjjal, narancshéjjal, gyömbérrel vagy mandulatejjel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...