Créme brulée Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
38g tej21 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
150g tej84 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
12.7g tojássárgája41 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
47.6g habtejszín139 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 117 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 232.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 707 mg
-
Retinol - A vitamin: 1119 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojássárgája
-
80 g cukor
-
150 ml tej
-
300 ml habtejszín
-
4 teáskanál barna cukor
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral, tejjel és tejszínnel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart magját.
- A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
- Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
- Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13154
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A francia klasszikus. Vanília helyett ízesíthetjük fahéjjal, narancshéjjal, gyömbérrel vagy mandulatejjel.