r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy Barbara mama szereti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta ahogy Barbara mama szereti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Massza

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Massza

Összesen 2429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Massza

Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Torta

Massza

Elkészítés

Torta

  1. A tésztához a lisztet és a cukrot egy tálba adjuk.
  2. A felaprított vajjal és a kanálnyi vízzel tésztává dolgozzuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Miután eleget pihent, a tésztát egy lisztes munkalapon kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű süteményformába igazítjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Ezek után újabb 30 percre a hűtőbe tesszük.
  5. A tésztát letakarjuk sütőpapírral, és egy nehezékkel a tetején 15 percre 190 ºC-os sütőbe tesszük. Kivesszük, levesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és újabb 15 percig sütjük.
  6. A kész masszát a tésztára öntjük, és 20 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Massza

  1. Egy tálban a tejszínt, a cukrot, a tojást, a citromlevet és a citromhéjat robotgéppel összekeverjük, és a kész masszát a tésztára öntjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1418
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb citromtorta, amit évek óta sikerrel készítek a családom számára. Édesanyám kedvence.

Hozzávalók

Torta

Massza

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...