r
Nosalty Logó

Citromtorta 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Citromtorta 10.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához először a hideg vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és azonnal betesszük a hűtőbe 15-20 percre.
  2. Miután kivettük, két fóliaréteg közt kinyújtjuk kb. 28 cm átmérőjű lappá. Beletesszük a tortaformába, (amit nem kell kivajazni, lisztezni, papírozni), hagyhatunk kis peremet neki.
  3. A forma átmérőjének megfelelő körlapot vágunk sütőpapírból, és a tésztára helyezzük. Erre szórjuk rá a babot, ill. amink van, nehezéknek, hogy a tészta sülés közben ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőbe tesszük (légkeverés 190, normál 200 °C ) kb. 15 percre. Kevés színe legyen, mikor kivesszük.
  4. Felverjük kicsit a maradék tojásfehérjét, ennek egy részével bekenjük a forró tésztát, és visszatesszük a sütőbe még kb. 10 percre. Ha kész, kivesszük, és visszavesszük a sütő hőfokát 135 °C ra. ( légkev. 135, normál 145°C )
  5. Közben elkészítjük a citromos krémet. A cukrot habosra keverjük a 3 egész tojással. Belereszeljük a 2 citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Hozzáöntjük a habtejszínt, és újból átkeverjük kicsit.
  6. Ráöntjük a forró tésztára a citromos finomságot, visszatesszük a lehűlt sütőbe, és sütjük még kb. 25 percig. Nem baj, ha kicsit remeg még a közepe a krémnek, amikor kivesszük. Mire kihűl, addig megdermed. Tálaláskor, vékonyan megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19798
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta 10.
Vicikó 251 recept

Nagyon könnyű, friss, üdítő ízű kis torta. Nyári melegben biztos siker. TV-ben láttam egy főzős műsorban (Rachel Allen), és sikerült felírnom gyorsan. Kipróbáltuk, és nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...