r
Nosalty Logó

Citromos spárga saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
OsztriGa
Citromos spárga saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    586 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 666 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk.
  3. A citromot félbevágjuk, egyik felének kipréseljük a levét, a másik feléből levágunk 2 szeletet, amiről eltávolítjuk a héját, és apró darabokra vágunk.
  4. Egy zárható üvegbe öntjük az olajat, hozzáöntjük a citromlét, az apróra vágott citrom húsát, kis mustárt, sót, borsot, mézet, jól összerázzuk.
  5. Egy salátástálban az egészet összekeverjük. Langyosan az igazi.
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 34193
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Roston sült húsok mellé köretnek, de önmagában is laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos spárga saláta
OsztriGa 35 recept

Valamikor a 80-as évek derekán, Németországban ettem először spárgát. Azonnal megutáltam. Keserűnek és bakelitízűnek éreztem. Eltelt vagy tíz év, mire újra megkostóltam. Ma már kifejezetten szeretem. Ez a recept eredetileg ceruzababból volt, és én hangszereltem át spárgára. Remélem, mások gyönyörűségére is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...