Citromos koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerdi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
A mázhoz
Összesen
1216
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.4 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
1216
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 223.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4527.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1094 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1910 mg
-
Nátrium 1241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.5 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 418.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1531 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
4862
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A margarint elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel jól elkeverjük.
- Az alaposan megmosott citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
- A citromléből félreteszünk a mázhoz, a többit a masszához adjuk a citromhéjjal együtt.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
- Kikent koszorúformába öntjük, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt, rákenjük a mázat, melyhez a porcukrot simára keverjük a féretett citromlével.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8574
- Feltöltés dátuma: 2011. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gerdi
60 recept
Egy 2005-ös Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, mely kapóra jött az újonnan beszerzett sütőforma felavatására. A citromokat felhasználás előtt rövid ideig ecetes vízbe áztattam, így -állítólag- meg lehet szabadulni a héján található vegyszerek egy részétől.