r
Nosalty Logó

Citromos koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Citromos koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel jól elkeverjük.
  2. Az alaposan megmosott citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
  3. A citromléből félreteszünk a mázhoz, a többit a masszához adjuk a citromhéjjal együtt.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
  5. Kikent koszorúformába öntjük, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, rákenjük a mázat, melyhez a porcukrot simára keverjük a féretett citromlével.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8608
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 2005-ös Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, mely kapóra jött az újonnan beszerzett sütőforma felavatására. A citromokat felhasználás előtt rövid ideig ecetes vízbe áztattam, így -állítólag- meg lehet szabadulni a héján található vegyszerek egy részétől.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...