r
Nosalty Logó

Citromos kocka nyihajtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyihaj
Citromos kocka nyihajtól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

912
Kalória
11.2g
Fehérje
110.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
118.8g
Víz
332.6g
Koleszterin
950.3mg
Rost
77.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kimérjük a lisztet (tehetünk bele egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát is). A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukor maradékával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a fehérjét. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverjük a masszát. Sütőpapíros tepsibe öntjük, pirosra sütjük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Borítsuk lisztezett deszkára, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a tejet forraljuk fel a cukorral.
  6. A vizet a pudingporral és a liszttel keverjük simára, majd adjuk a majdnem forrásban levő tejhez, és főzzük meg a pudingot. Tegyük félre hűlni, közben kavarjuk át többször is.
  7. A puha margarint habosítsuk ki, majd részletenként adjuk hozzá a pudingos krémet, és keverjük egyneművé, habosra.
  8. A citromlevet keverjük el a citromsavval, és kanalanként adjuk a krémhez (nem fog mind kelleni valószínűleg). 3-4 evőkanál hozzáadása után kóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tegyük citromossá. Ha szeretjük, reszelt citromhéjat is tehetünk a krémbe.
  9. A krémet simítsuk a piskótára. Díszítsük citrom-vagy narancsszeletekkel, citromfűvel vagy mentalevéllel.
  10. Hűtsük jól be, utána szeljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x35

Egy sütőmargarin receptes füzetében találta a tesóm ezt a receptet. Finomított, variált rajta, mígnem kialakult ez a fantasztikus sütemény. Bármely időszakban üdítő. A gyerekeink imádják, és igazán különlegessé teszi, hogy nem joghurtos, tejfölös alapja van a krémnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!