r
Nosalty Logó

Citromos álom laktóz- és fruktózmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jeles.lilla
Citromos álom laktóz- és fruktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk az eritrit harmadát, és tovább verjük, amíg a habnak fényes színe nem lesz.
  2. Egy másik tálban a tojássárgákat a maradék eritrittel habosra keverjük. A lisztet és a kemény tojáshabot több részletben hozzádolgozzuk az eritrites tojáshoz.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt világos színűre sütjük (az idő függ a sütő típusától). A piskótát tűpróbával ellenőriztem, hogy biztos ne maradjon nyers. (Nem formáztam a piskótát, csak kisebb csíkokra vágtam fel. Ha valaki formázni szeretné, akkor használhat habzsákot a készítésnél.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A citrom levét belekeverjük a laktózmentes tejfölbe, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk (a tejszínt előtte habbá verjük).
  2. Rétegezve lerakjuk a krémet és a felvágott piskótát.
  3. Fél napra a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2010
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
jeles.lilla 15 recept

A fruktóz intoleranciám miatt sajnos egy ideig nem fogyaszthattam ezt a finomságot a babapiskótában található cukor miatt. Így egyik nap úgy döntöttem, hogy ez nem állhat az utamba, és házilag készítettem el a piskótát eritrit felhasználásával, a többi hozzávalót pedig laktózmentesre cseréltem :)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...