Citromkrémes sült puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1688
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1211.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.1 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
1688
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt.
- A vajat és a porcukrot a citromhéjjal együtt keverjük krémesre.
- Adjuk hozzá a citromlevet, a tojássárgákat, a lisztet,a tejet és keverjük simára.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan keverjük hozzá a tésztához.
- Egy nagyobb, kivajazott sütőformába vagy szufléformákba öntjük, amit forró vízzel félig teli tepsibe állítunk.
- Így tesszük a sütőbe, és 40-50 percen át sütjük, amíg a teteje világosbarnára pirul, alul pedig marad egy krémes állagú, citromos mártás.
- Melegen tálaljuk porcukorral megszórva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12135
- Feltöltés dátuma: 2010. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ennek az édességnek az elkészítése sokkal könnyebb volt, mint magyar elnevezést adni neki. Az angol neve nagyon találó és kifejező: self-saucing pudding. Gyakorlatilag egy olyan édességről van szó, amelynek a felső része piskótaszerű sütemény, az alja citromos krém, és a kettő egyben készül. Egyszerű, de nagyszerű, sokszor fog még nálunk készülni az biztos, akár karácsonyi desszert is lehet belőle. Eredetileg Good Food recept.