r
Nosalty Logó

Ciabatta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Ciabatta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél nappal, mielőtt sütni szeretnénk, látunk neki a tésztának. Az élesztőt a mézes meleg vízben felfuttatjuk, és egy tálban összekeverjük a sós liszttel. Csak néhányat keverünk rajta, nem kell megdagasztani (mint a dagasztás nélküki kenyérnél). A tálat lefedjük legalább 12 órára. Minél tovább kel, annál finomabb lesz.
  2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és néhányszor áthajtogatjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Kinyújtjuk téglalap alakúra 1-1,5 cm vastagra, és ezt a tésztát elvágjuk 4 részre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-30 percet újra kelesztjük.
  5. Tetejét megkenjük vizes ecsettel, és a 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk 20 percre.
  6. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3299
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ciabatta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Több éve gondolkodom azon, hogy megsütöm ezt a finom péksüteményt. Igazán nem értem, mi tartott vissza, mert annyira egyszerű, hogy egyszerűbb már nem is lehetne. Kevéske munkát kell belefektetni, a jutalom viszont nem marad el. Az én fiam kettőt is megevett ebből a szendvicsből, annyira ízlett a ciabatta neki. Nem kell hozzá korán kelni reggel, mégis csomagolhatunk friss péksüteményt a gyereknek. Este hármat kavarunk rajta, reggel meghúzkodjuk, megsütjük. Hatalmas találmány, melyet Dolce Vita blogon találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...