Chilis zöldborsókrémleves vargányával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
415
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1991.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3722 micro
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3982.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 3237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 399.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1435 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7443 micro
Összesen
415
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldborsókat átmossuk, majd felöntjük 1 liter alaplével, adunk hozzá fél fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és kb. 10 percig főzzük.Nem szükséges túl puhára.
- Amikor már összeérnek az ízek, átkanalazzuk a sűrűjét, és leturmixoljuk.
- Fokozatosan adunk hozzá az alapléből, amennyire krémesre szeretnénk, tovább turmixoljuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal, chilivelés metélőhagymával, valamint elkeverjük benne a joghurtot.
- A vargányát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, és egy kis vajon lepirítjuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt.
- A tálalásnál a leves közepébe halmozunk 1-2 ekvargányát.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5038
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.
Ajánló
Natúr és illatos, friss és pikáns. Keverednek az ízek, mégis mindegyik egyedi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt szerencsém pár napot kedves barátaim invitálására a bakonyi házukban, erdei miliőben eltölteni. Pihentető, regeneráló, lélekkisimító hatása megkérdőjelezhetetlen. Ami először elvarázsolt, az a hihetetlen sok pillangó, amelyek játékosan cikáznak körülötted. Szellő lengette, égbe nyúló fák, a csicsergő madarak, a vadak nesze töri meg a csendet. Kirándulásra, horgászatra, gombászásra egyaránt lehetőségünk volt. Mégis a fáradt napok után volt, hogy csak jól esett elnyúlni a teraszon egy pohár bor társaságában.