Chilis-mézes-citromos burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
321
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
643
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
63
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 287.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 660 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1964 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2837 micro
Összesen
321
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 574.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3928 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5674 micro
Összesen
643
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
5 db újhagyma
-
3 ek méz
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A langyosra hűlt, héjától megtisztított burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk, egy tálba tesszük.
- A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a burgonyához adjuk.
- A chilit hosszára félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat és az ere egy részét is, ha nem akarjuk, hogy nagyon erős legyen, majd finomra vágjuk.
- A petrezselymet felaprítjuk, és a chilivel együtt a tálba tesszük (egy keveset félreteszünk mindkettőből a tálaláshoz), borsozzuk.
- A mézet elkeverjük a citromlével, sóval, ráöntjük a burgonyára, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a burgonya magába szívja az ízeket; közben néha átforgatjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék chilivel és petrezselyemmel, olívaolajat és frissen facsart citromlevet csepegtetünk rá.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9973
- Feltöltés dátuma: 2013. január 21.
Ajánló
Natúr sültek, grillezett húsok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Egy tévéműsorban láttam ehhez hasonló salátát. Gondoltam kipróbálom, bár az eredeti receptben azt hiszem, volt apróra vágott koriander is. A mézet szeretjük chilivel és citrommal, de salátadresszingként még nem kóstoltuk. ...lesz máskor is. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/