r
Nosalty Logó

Chiacchiere - az olasz farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Chiacchiere - az olasz farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta összeállítása

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta összeállítása

Összesen 3944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta összeállítása

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 3944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tészta összeállítása

Elkészítés

A tészta összeállítása

  1. Egy nagy tálba szitáljuk össze a lisztet (én 00-ás pizzalisztet használtam) a sütőporral. Készítsünk a közepébe egy mélyedést, ide jöhet a többi hozzávaló: só, cukor, puha vaj, pálinka, vanília kivonat és a tojások.
  2. Kézzel gyúrjuk össze a tésztát a tálban, aztán egy lisztezett munkafelületen dolgozzunk tovább. Gyúrjuk úgy 5-10 percig, vagy ameddig a tészta teljesen egyállagú és puha lesz.
  3. A begyúrt tésztát egy fél órára a hűtőbe téve, fóliába tekerve, de inkább mosható, újra használható műanyagdobozba zárva hagyjuk pihenni.
  4. A tészta nyújtása: a hűtőből kivéve vágjuk 4 egyforma darabra a tésztát. Csak egy darabbal dolgozzunk egyszerre, a többit hagyjuk a dobozba vagy a fóliába, hogy ne száradjon ki gyorsan. Tésztanyújtógéppel (vagy sodrófával) nyújtsuk először a legvastagabb állásban (1), majd hajtsuk be a hosszú oldala felől jobbról-balról befelé, harmadolva a hosszát. Aztán küldjük át még egyszer a gépen.
  5. Felezzük a tésztadarabunkat. Majd egyenként ismételjük meg a nyújtást az előzőek szerint, először a legvastagabb (1), majd a közepes vastagságú (3) fokozatban. A teljes tésztamennyiséget nyújtsuk ki így.
  6. Derelyevágóval hosszú és kb. 10-12 cm széles tésztasávokat vágjunk, majd ezeket 4-5 cm széles téglalapokba, végül a tradicionális alakzat eléréséhez metsszünk minden téglalap közepébe két nyílást (ahogy a képen látható).
  7. Sütés: egy nagy serpenyőbe öntsünk annyi mogyoróolajat vagy napraforgóolajat, hogy könnyedén úszhasson és sülhessen benne a fánk. Közepes lángon (villanysütőnél: 4-es fokozat) várjuk meg, ameddig az olaj kellően felmelegszik, lassan bugyborékol. Egy időben csak annyi fánkot tegyünk az olajba, hogy ne gátolják egymás sülését, ne érjenek össze. Süssük világos aranybarnára az összes darabot.
  8. Tálalás: Porcukorral szórva, még melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 28605
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 01.

Ajánló

Kicsit szárazabb, mint a magyar változat, de nagyon finom, érdemes az idei farsangi szezonban kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínálj az idei farsangon olasz csörögét! Süss párnácskákat a mulatságra!

Hozzávalók

A tészta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...