Chiacchiere - az olasz farsangi fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta összeállítása
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
3g pálinka8 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
94 kcal
Összesen
329
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta összeállítása
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g pálinka92 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
510g földimogyoró olaj1127 kcal
Összesen
3944
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta összeállítása
-
36.6g finomliszt133 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
2.9g pálinka7 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
37.4g földimogyoró olaj83 kcal
Összesen
289
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
329
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3235.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1515 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 652 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1039 micro
Összesen
3944
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tészta összeállítása
-
6 g sütőpor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
70 g cukor
-
50 g vaj
-
1 csipet só
-
6 dl földimogyoró olaj
Elkészítés
A tészta összeállítása
- Egy nagy tálba szitáljuk össze a lisztet (én 00-ás pizzalisztet használtam) a sütőporral. Készítsünk a közepébe egy mélyedést, ide jöhet a többi hozzávaló: só, cukor, puha vaj, pálinka, vanília kivonat és a tojások.
- Kézzel gyúrjuk össze a tésztát a tálban, aztán egy lisztezett munkafelületen dolgozzunk tovább. Gyúrjuk úgy 5-10 percig, vagy ameddig a tészta teljesen egyállagú és puha lesz.
- A begyúrt tésztát egy fél órára a hűtőbe téve, fóliába tekerve, de inkább mosható, újra használható műanyagdobozba zárva hagyjuk pihenni.
- A tészta nyújtása: a hűtőből kivéve vágjuk 4 egyforma darabra a tésztát. Csak egy darabbal dolgozzunk egyszerre, a többit hagyjuk a dobozba vagy a fóliába, hogy ne száradjon ki gyorsan. Tésztanyújtógéppel (vagy sodrófával) nyújtsuk először a legvastagabb állásban (1), majd hajtsuk be a hosszú oldala felől jobbról-balról befelé, harmadolva a hosszát. Aztán küldjük át még egyszer a gépen.
- Felezzük a tésztadarabunkat. Majd egyenként ismételjük meg a nyújtást az előzőek szerint, először a legvastagabb (1), majd a közepes vastagságú (3) fokozatban. A teljes tésztamennyiséget nyújtsuk ki így.
- Derelyevágóval hosszú és kb. 10-12 cm széles tésztasávokat vágjunk, majd ezeket 4-5 cm széles téglalapokba, végül a tradicionális alakzat eléréséhez metsszünk minden téglalap közepébe két nyílást (ahogy a képen látható).
- Sütés: egy nagy serpenyőbe öntsünk annyi mogyoróolajat vagy napraforgóolajat, hogy könnyedén úszhasson és sülhessen benne a fánk. Közepes lángon (villanysütőnél: 4-es fokozat) várjuk meg, ameddig az olaj kellően felmelegszik, lassan bugyborékol. Egy időben csak annyi fánkot tegyünk az olajba, hogy ne gátolják egymás sülését, ne érjenek össze. Süssük világos aranybarnára az összes darabot.
- Tálalás: Porcukorral szórva, még melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 28605
- Feltöltés dátuma: 2020. február 01.
Ajánló
Kicsit szárazabb, mint a magyar változat, de nagyon finom, érdemes az idei farsangi szezonban kipróbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Kínálj az idei farsangon olasz csörögét! Süss párnácskákat a mulatságra!