r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti KittusCa konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kittusca
Carbonara spagetti KittusCa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

924
Kalória
42.6g
Fehérje
94.1g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
104.5g
Víz
319.6g
Koleszterin
4g
Rost
4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 924 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7846.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2476 mg
  • Nátrium
    2944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni, amibe sót és olajat teszünk.
  2. Közben felvágjuk vékony csíkokra a bacont, és néhány csepp olajon megpirítjuk.
  3. Miközben a víz forrásban van és a bacon is pirul, felverjük az öt tojást, borsozzuk, és belereszeljük a sajtot.
  4. A bacon valószínűleg előbb meg fog pirulni, mint hogy a tészta elkészülne, addig a kész bacont levesszük a tűzhelyről.
  5. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, kifőzzük, majd amikor már készen van, leszűrjük, és a forró tésztához hozzáadjuk a sült bacont, majd a sajtos, borsos tojást.
  6. Az egészet jól összekeverjük, és már készen is van az eredeti olasz carbonara.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Nekem a szobatársam mutatta, és amióta megkóstoltam, nem vagyok hajlandó megenni a zacskós carbonarat. Nagyon finom, és hamar elkészül. Aki esetleg óvakodik a nyers tojás gondolatától, annak azt tanácsolom, hogy tegye vissza a tűzhelyre a kész carbonarat, és kis lángon kicsit "főzze rá" a tésztára a tojást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!