Carbonara spagetti KittusCa konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kittusca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
924
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3691
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1961.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 104.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
924
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.5 g
Zsír
-
Összesen 161.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7846.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 459 mg
-
Kálcium 1553 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2476 mg
-
Nátrium 2944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 418.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1039 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1335 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
3691
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni, amibe sót és olajat teszünk.
- Közben felvágjuk vékony csíkokra a bacont, és néhány csepp olajon megpirítjuk.
- Miközben a víz forrásban van és a bacon is pirul, felverjük az öt tojást, borsozzuk, és belereszeljük a sajtot.
- A bacon valószínűleg előbb meg fog pirulni, mint hogy a tészta elkészülne, addig a kész bacont levesszük a tűzhelyről.
- Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, kifőzzük, majd amikor már készen van, leszűrjük, és a forró tésztához hozzáadjuk a sült bacont, majd a sajtos, borsos tojást.
- Az egészet jól összekeverjük, és már készen is van az eredeti olasz carbonara.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16625
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kittusca
22 recept
Nekem a szobatársam mutatta, és amióta megkóstoltam, nem vagyok hajlandó megenni a zacskós carbonarat. Nagyon finom, és hamar elkészül. Aki esetleg óvakodik a nyers tojás gondolatától, annak azt tanácsolom, hogy tegye vissza a tűzhelyre a kész carbonarat, és kis lángon kicsit "főzze rá" a tésztára a tojást.