Carbonara spagetti KittusCa konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
924
Kalória
42.6g
Fehérje
94.1g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
104.5g
Víz
319.6g
Koleszterin
4g
Rost
4g
Cukor
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
924
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3691
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1961.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 104.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
924
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.5 g
Zsír
-
Összesen 161.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7846.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 459 mg
-
Kálcium 1553 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2476 mg
-
Nátrium 2944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 418.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1039 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1335 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
3691
kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
314
kcal
Elkészítés
- Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni, amibe sót és olajat teszünk.
- Közben felvágjuk vékony csíkokra a bacont, és néhány csepp olajon megpirítjuk.
- Miközben a víz forrásban van és a bacon is pirul, felverjük az öt tojást, borsozzuk, és belereszeljük a sajtot.
- A bacon valószínűleg előbb meg fog pirulni, mint hogy a tészta elkészülne, addig a kész bacont levesszük a tűzhelyről.
- Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, kifőzzük, majd amikor már készen van, leszűrjük, és a forró tésztához hozzáadjuk a sült bacont, majd a sajtos, borsos tojást.
- Az egészet jól összekeverjük, és már készen is van az eredeti olasz carbonara.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Nekem a szobatársam mutatta, és amióta megkóstoltam, nem vagyok hajlandó megenni a zacskós carbonarat. Nagyon finom, és hamar elkészül. Aki esetleg óvakodik a nyers tojás gondolatától, annak azt tanácsolom, hogy tegye vissza a tűzhelyre a kész carbonarat, és kis lángon kicsit "főzze rá" a tésztára a tojást.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!