r
Nosalty Logó

Carbonara Krityóéknál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Carbonara Krityóéknál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8168 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    4913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel forrni a vizet a tésztához, a vízhez adjunk egy kevés sót. Készítsük elő a hozzávalókat. Ha nem kockázott bacont használunk, akkor fel kell kockázni. A tömlős sajtok egyik végét vágjuk ki. A sonkát vagy sonkás szalámit vágjuk vékony csíkokra. Ez idő alatt már lehet, hogy fel is forr a tészta vize, tegyük bele a tésztát, és főzzük, amíg puha nem lesz.
  2. Eközben álljunk neki a szósznak. A bacont pirítsuk meg, adjuk hozzá a sonkát vagy sonkás szalámit, és pirítsuk össze. Ezután kicsit vegyük vissza a "lángot", és adjuk hozzá a tömlős sajtokat. Olvasszuk össze, és adjuk hozzá a tejszínt. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Ízesíthetjük kis metélőhagymával, petrezselyemmel. Rottyantsunk egyet rajta, és kész is.
  3. Mire a szósz összeáll, a tészta is kifőtt. NE SZŰRJÜK LE A TÉSZTÁT! Szűrőkanál segítségével merjük át a szószra egyenesen a főzővízből. Jó keverjük össze, és már tálalható is. Ha nem lenne elég "lutykos" a tészta, vizével lehet kicsit segíteni rajta :)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 6196
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 23.

Ajánló

Ha gyors ebéd kell a családnak, vagy esetleg nem fogyott el a húsvéti sonka, pillanatok alatt elkészíthető :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Mindig szerettem volna carbonara-t enni. De amikor elolvastam az eredeti receptet, nem mertem kipróbálni, így kitaláltam a saját carbonara-mat. Egy olyat, amilyennek én képzelem. Azóta rendszeresen csinálom. Sok ismerősöm a mai napig megköszöni, hogy megadtam neki a receptet, mert náluk is a család kedvence. Nem csakhogy gyors (amíg a tészta fő, elkészül a cucc), de nagyon kiadós és finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...