r
Nosalty Logó

Carbonara Krityóéknál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Carbonara Krityóéknál
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1137
Kalória
46g
Fehérje
103.2g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
142.3g
Víz
85g
Koleszterin
4g
Rost
8.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8168 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    4913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    569.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük fel forrni a vizet a tésztához, a vízhez adjunk egy kevés sót. Készítsük elő a hozzávalókat. Ha nem kockázott bacont használunk, akkor fel kell kockázni. A tömlős sajtok egyik végét vágjuk ki. A sonkát vagy sonkás szalámit vágjuk vékony csíkokra. Ez idő alatt már lehet, hogy fel is forr a tészta vize, tegyük bele a tésztát, és főzzük, amíg puha nem lesz.
  2. Eközben álljunk neki a szósznak. A bacont pirítsuk meg, adjuk hozzá a sonkát vagy sonkás szalámit, és pirítsuk össze. Ezután kicsit vegyük vissza a "lángot", és adjuk hozzá a tömlős sajtokat. Olvasszuk össze, és adjuk hozzá a tejszínt. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Ízesíthetjük kis metélőhagymával, petrezselyemmel. Rottyantsunk egyet rajta, és kész is.
  3. Mire a szósz összeáll, a tészta is kifőtt. NE SZŰRJÜK LE A TÉSZTÁT! Szűrőkanál segítségével merjük át a szószra egyenesen a főzővízből. Jó keverjük össze, és már tálalható is. Ha nem lenne elég "lutykos" a tészta, vizével lehet kicsit segíteni rajta :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Mindig szerettem volna carbonara-t enni. De amikor elolvastam az eredeti receptet, nem mertem kipróbálni, így kitaláltam a saját carbonara-mat. Egy olyat, amilyennek én képzelem. Azóta rendszeresen csinálom. Sok ismerősöm a mai napig megköszöni, hogy megadtam neki a receptet, mert náluk is a család kedvence. Nem csakhogy gyors (amíg a tészta fő, elkészül a cucc), de nagyon kiadós és finom :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!