Carbonara Barilla konyhájából
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
93g spagetti tészta343 kcal
-
35g bacon138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
370g spagetti tészta1373 kcal
-
140g bacon550 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
53.6g spagetti tészta199 kcal
-
20.3g bacon80 kcal
-
11.6g tojássárgája37 kcal
-
14.5g pecorino sajt56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.1 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1064 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6179.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 2004 mg
-
Nátrium 2312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 994 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
- 17% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
370 g spagetti tészta
-
140 g bacon
-
4 db tojássárgája
-
100 g pecorino sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spagettit bő sós vízben al dentére főzzük.
- Közben a bacont csíkokra vágjuk, és kis lángon zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk.
- Keverjük össze a tojássárgáját a pecorino sajttal, és adjunk hozzá két kanál tésztafőzővizet.
- Az al dentére főtt tésztát szűrjük le, és adjuk hozzá a baconhöz.
- Forgassuk át, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és tegyünk hozzá még egy evőkanál főzővizet, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
- Tálaláskor pecorinoval megszórjuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 33076
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A carbonara keletkezéséről sok legenda kering. Egyesek úgy tartják, hogy a II. világháború alatt fejlesztették ki, az amerikai katonák által kapott alapanyagokból (tojás és bacon) készített "mártást" tésztával és parmezánnal turbózták. Egy másik elmélet szerint ősi római ételről van szó, ami "cacio e ova" vagyis sajt és tojás néven futó tésztaétel volt, a carbonara nevet pedig arról kapta, hogy a szénégetők készítették leggyakrabban. Eszerint a teória szerint is benne van az amerikaiak keze a buliban: a bacont ők kérték bele extra alapanyagként, mikor a háború után olasz földön állomásoztak. A harmadik teória hívői azt állítják, hogy az ételnek semmi köze sem az amerikaiakhoz, sem a szénégetőkhöz: a carbonara elnevezés onnan ered, hogy a frissen őrölt bors a szénporhoz volt hasonlatos a krémes, fehér szószon. Talán mindegy is, hogy mi az igazság, amíg 10 perc alatt elkészíthetjük az egyik legfinomabb olasz tésztát. www.barilla.hu