r
Nosalty Logó

Burgonyás-sajtos csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Burgonyás-sajtos csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2241.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8967.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    5579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 3434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és összetörjük.
  2. A liszttel, tojással, 1 ek zsírral, sóval összedolgozzuk. Kisodorjuk, és kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük.
  4. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, feltekerjük, és 4 cm széles darabokra szeleteljük.
  5. Olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, megkenjük paprikás zsírral, és sütjük.
  6. Teljes sülés előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2296
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás-sajtos csigák
Salamon Csilla 1202 recept

Most készítettem el először ezt a csigát, és szerintem még  sokszor fogom, mert a családnak nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...