r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa Sütikirálynőtől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás pogácsa Sütikirálynőtől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pogácsához

Kenéshez

Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pogácsához

Kenéshez

Összesen 6093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pogácsához

Kenéshez

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10489.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    7947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3058 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 6093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Pogácsához

Kenéshez

Elkészítés

Pogácsához

  1. Megfőzzük a burgonyát héjában, meghámozzuk, és még melegen jól összetörjük, esetleg krumplinyomón áttörjük, majd kihűtjük.
  2. A vajat vagy margarin felkockázzuk, az élesztőt elmorzsoljuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálban jól eldolgozzuk, teljesen simára. Lefóliázzuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
  3. Lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk, majd alulról és felülről is behajtjuk. Ismét pihentetjük egy kicsit, majd a táblán újra kinyújtjuk 1-2 cm vastagra.
  4. A tetejét késsel bevagdossuk egyik, majd másik irányban, és pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Lekenjük a tetejét felvert tojással. Kelesztjük még egy 20 percig.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22771
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szeret bokáig gázolni a csülkös jókai bablevesben, annak isteni kísérőként szolgál ez a pogácsa. Szórd meg sajttal a tetejét, de vigyázz, a bableves előbb elfogy.

Hozzávalók

Pogácsához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...