Burgonyás cipó - Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
325
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2594
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
325
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 926 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 450 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
2594
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megsózzuk, 2,5 dl vízben megfőzzük, összetörjük, hagyjuk kihűlni.
- 1/2 dl cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk, majd összekeverjük a krumplival és levével, a kacsazsírral, liszttel. Rugalmas tésztává dagasztjuk (vagy a kenyérsütőgép), 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát ketté osztjuk, átgyúrjuk, két kapcsos tortaformába tesszük (vagy simán tepsibe), és még 1/4 órát kelesztjük.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Kivéve rácsra tesszük, tetejét átkenjük vízzel, ott kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19801
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Kedvenc doktornőm mesélt erről a receptről, és meg is kínált az elkészült kenyérből. Szégyenlem, de elég sokat felfaltam belőle. Hazajövet azonnal ugrottam a sütőmhöz, s ím nekem is sikerült. Még forró, de ha felvágjuk, arról is beszámolok.