Burgonyás-baconös egytálétel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Liluu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
664
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2662
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 232.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
664
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 211.5 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4194.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 2336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 929.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1183 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 1134 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
2662
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit, a fokhagymát, a hagymát megpucoljuk, megmossuk a paprikával és a petrezselyemmel együtt. A krumplit és a paprikát kockázzuk, a virslit felkarikázzuk, a hagymát és a bacont pedig csíkokra vágjuk.
- A krumplit előfőzzük, hogy kb. félpuha legyen.
- A vajat serpenyőben megolvasztjuk, kb. 1 dl vízzel felengedjük, majd beletesszük a félkész krumplit.
- Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a sült krumpli fűszersó, a fokhagyma (fokhagymanyomón átpréselve), a paprika/hagyma, a bazsalikom, és aki akar, rozmaringot is tehet rá.
- Megkevergetjük, majd beletesszük a bacont, pár perccel később a virslit is, és összesütjük.
- Miután elkészült, rászórjuk a petrezselymet, és mehet az asztalra! Kenyérrel is fincsi!
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17992
- Feltöltés dátuma: 2011. július 23.
Ajánló
Ha elfőtte a vizet, nyugodtan lehet utántölteni, hogy a vaj ne égjen le!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Liluu
3 recept
Kísérletezéseim egyike, ilyenkor körülnézek, mi van a konyhában, végiggondolom, mit lehetne belőle kihozni, mi illene még hozzá, azt beszerzem, és összeütöm. Gyakorlatilag ennyi :).