r
Nosalty Logó

Brownie süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Brownie süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3355.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk a mikróban a csokival és az instant kávéval együtt. Időnként kivesszük, és átkavarjuk, hogy egyenletesen olvadjon a csoki, és ne égjen oda.
  2. Amíg a csoki kihűl, összekeverjük a tojást, a cukrot, a vaníliát és egy csipet sót. 3-4 percig folyamatosan keverjük, amíg ki nem fehéredik és kicsit besűrűsödik. Ettől a lépéstől lesz a teteje szép repedezett.
  3. A tojásos tésztához hozzáöntjük a csokit, és jól elkeverjük a kettőt.
  4. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót.
  5. A lisztes keveréket is hozzáadjuk a csokis tésztához, és jól elkeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára vagy addig, ameddig kanalazható állapotba nem kerül.
  6. A tésztát kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk (legalább 1 evőkanálnyi adag). Próbáljunk meg golyókat formálni és ne lapogassuk le, ettől lesz majd a belseje finom és krémes. Ha van nagy szemű tengeri só, akkor szórjuk meg a tetejét egy kicsit.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig. Sütőből kivéve még nagyon puha, úgyhogy szét fog esni, tehát inkább hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt megmozgatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5603
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is akar az ember a hétvége folyamán? Sütit? Vagy browniet? Amikor lehetetlen dönteni, akkor jön ez a recept! Süti formájú brownie!  Az a baj ezzel a sütivel, hogy túlságosan jó, és eteti magát állandóan. A külseje finom ropogós, de ha jól csinálja az ember, a belseje finom és krémes marad, és olyan csokis, hogy csak na.  Ez az egy recept olyan 10-12 sütire jön ki, de javaslom a dupla adagot, mert pikk-pakk el fog fogyni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...