r
Nosalty Logó

Brownie 8. - chilis, tejmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie 8. - chilis, tejmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 5148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval, a chiliporral.
  5. Gőz felett megolvasztjuk a margarint és a csokit.
  6. A tojásos masszához folyamatos kevergetés közben kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott csokit is.
  7. A tésztát a tepsibe öntjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11096
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Én először vörösáfonya-lekvárral és tejszínhabbal szervíroztam, a fotó is akkor készült. Ez számomra nem volt jó párosítás, a lekvár elnyomta a chili által keltett hatást, viszont a tejszínhab határozottan előnyére vált. Kedves ismerősömnek pedig így ízlett jobban. Kollégáim önmagában fogyasztották. Akkor jó, amikor a teteje kemény-ropogós, de belül még ragacsos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc sorozatomból (Szex és New York) már többször megkívántam. Még soha nem ettem ilyen süteményt, pedig nagy csokissüti imádó vagyok. Ezek után a következő "ingerképző" a csoporttársam volt, aki áradozott a suli büféjében kapható brownie-ról. Gondoltam itt az ideje hogy megkóstoljam, de sajnos az a változat tartalmazott tejterméket, ezért muszáj volt kihagynom. Az oktatás végére megszületett az elhatározás, hogy még aznap este megsütöm ezt a "csodát". Hazaérve keresgettem itt a weboldalon a receptek között, és a végén a választásom Juci (Strawberry) Simple chocolate brownie-jára esett, némi módosítással, mivel nem volt elegendő csokim itthon, és tejtermék-"mentesítettem" a receptet. Rögtön dupla adagot készítettem, másnap megleptem vele drága Nagybátyámékat, majd harmadnap a kollégáimat is. Az elnevezést a kritikus Gábor kollégám ihlette: "jól sikerült, ilyent süthetsz máskor is". És nagy örömömre addig ette, amíg volt. Ennél jobb kritikát nem is kaphattam volna! :) Télapóra sütök Nekik egy újabb tepsivel...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...