Brownie 8. - chilis, tejmentes
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
54g nádcukor204 kcal
-
5 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
34 kcal
-
0g chili0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
430g nádcukor1634 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
120g cukrozatlan kakaópor274 kcal
-
0g chili0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
7.7g étcsokoládé42 kcal
-
19.3g margarin138 kcal
-
33.2g nádcukor126 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
9.3g cukrozatlan kakaópor21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5394.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1148 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 852 mg
-
Foszfor 2268 mg
-
Nátrium 926 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.1 g
-
Cukor 478 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 218.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1551 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval, a chiliporral.
- Gőz felett megolvasztjuk a margarint és a csokit.
- A tojásos masszához folyamatos kevergetés közben kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott csokit is.
- A tésztát a tepsibe öntjük, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11102
- Feltöltés dátuma: 2010. december 19.
Ajánló
Én először vörösáfonya-lekvárral és tejszínhabbal szervíroztam, a fotó is akkor készült. Ez számomra nem volt jó párosítás, a lekvár elnyomta a chili által keltett hatást, viszont a tejszínhab határozottan előnyére vált. Kedves ismerősömnek pedig így ízlett jobban. Kollégáim önmagában fogyasztották. Akkor jó, amikor a teteje kemény-ropogós, de belül még ragacsos.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kedvenc sorozatomból (Szex és New York) már többször megkívántam. Még soha nem ettem ilyen süteményt, pedig nagy csokissüti imádó vagyok. Ezek után a következő "ingerképző" a csoporttársam volt, aki áradozott a suli büféjében kapható brownie-ról. Gondoltam itt az ideje hogy megkóstoljam, de sajnos az a változat tartalmazott tejterméket, ezért muszáj volt kihagynom. Az oktatás végére megszületett az elhatározás, hogy még aznap este megsütöm ezt a "csodát". Hazaérve keresgettem itt a weboldalon a receptek között, és a végén a választásom Juci (Strawberry) Simple chocolate brownie-jára esett, némi módosítással, mivel nem volt elegendő csokim itthon, és tejtermék-"mentesítettem" a receptet. Rögtön dupla adagot készítettem, másnap megleptem vele drága Nagybátyámékat, majd harmadnap a kollégáimat is. Az elnevezést a kritikus Gábor kollégám ihlette: "jól sikerült, ilyent süthetsz máskor is". És nagy örömömre addig ette, amíg volt. Ennél jobb kritikát nem is kaphattam volna! :) Télapóra sütök Nekik egy újabb tepsivel...