r
Nosalty Logó

Brownie 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Brownie 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1474 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
  4. A kihűlt csokis vajat hozzákeverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1775
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 249
  • Össznézettség: 436017
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella Lawson süteményeskönyvében található receptet alapul véve készítettem ezt a klasszikus amerikai sütit. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...