r
Nosalty Logó

Brinzás puliszkával töltött kellevél

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Brinzás puliszkával töltött kellevél
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Káposzta

Töltelék

Tetejére

395
Kalória
10.2g
Fehérje
34.4g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
218.7g
Víz
50g
Koleszterin
5.5g
Rost
3.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Káposzta

  1. A kelkáposztából négy szép nagy levelet levágunk. Vizet forralunk, sózzuk, és a leveleket roppanósra pároljuk. Egy szűrőbe kiszedve, lecsöpögtetjük őket.
  2. Kb. 2 dl vizet szintén felforralunk, és a kukoricadarát állandó kevergetés közben közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A tűzről levéve fedő alatt hagyjuk langyosra kihűlni. Hozzákeverjük a brinzát és a tejfölt. Csak ekkor sózzuk, lévén a juhtúró sós! Borsozzuk meg, és a tárkonyt is keverjük a masszához.
  3. A levelek vastag erét vágjuk ki, és egy-egy evőkanál masszával töltsük meg oly módon, mintha töltött káposztát készítenénk. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe helyezzük a göngyölegeket. Tetejüket megkenjük tejföllel, megrakjuk vajdarabkákkal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Az ötletet egy már többször elkészített Horváth Ilona-recept adta, melyet most egy kicsit "átköltöttem".

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!