r
Nosalty Logó

Brindzás pirohy

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Brindzás pirohy
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

958
Kalória
19.2g
Fehérje
77.6g
Szénhidrátok
63.7g
Zsír
243.1g
Víz
151.3g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 3832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    972.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. 50 dkg burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. A szalonnát felkockázzuk, és aranybarnára pirítjuk. A hagymát tisztítás után félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és olajon szintén aranybarnára pirítjuk. A kaprot finomra aprítjuk.
  2. A meleg burgonyát tisztítás után kettéosztjuk. 30 dkg burgonyát a vajjal együtt összetörünk, majd teljesen péppé dolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, a tojást és fokozatosan adagolva a lisztet is. Ruganyos tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát alálisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk. Nagy köröket szaggatunk belőle.
  4. A maradék 20 dkg meleg burgonyát összetörjük a vajjal, a juhtúróval, és hozzáadjuk a kaprot. Ha szükséges, sózzuk.
  5. A tölteléket a kiszaggatott körökre adagoljuk. A köröket félbehajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk. Én derelyekészítőt használtam erre a célra.
  6. Gyöngyözően forró, sós vízbe tesszük a derelyéket. Amikor feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk még pár percig főni, aztán kiszedjük a vízből, és alaposan lecsepegtetjük.
  7. A meleg juhtúrós derelyéket tányérra tesszük, megszórjuk pirított szalonnával és hagymával. Meglocsoljuk bőven tejföllel, és így fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Brindzás pirohy avagy juhtúrós derelye. Ősszel a ellátogattunk a szomszédos faluba, ahol szlovák napokat rendeztek. Népművészeti és gasztronómiai bemutatók is színesítették a programot. Találkoztam a szlovák konyha ismert és ismeretlen remekeivel! A pirohy, mivel népi étel, többféle változatban ismert. Én a kínálatból a kapros ízesítésűt választottam, de volt natúr és snidlinges változat is. Most megosztom veletek a receptjét. Egyszerű, ízletes, laktató étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!