Bourbon csirkemájpástétom
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2037 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 23 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 98.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 1096 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 379.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12220 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 58 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2077 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 12186 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 2062 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A májat kisebb kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát felaprítjuk, és a vajon 15 percig alacsony lángon pároljuk, a cél, hogy megpuhuljon a hagyma, és ne süljön.
- Ezután hozzáadjuk a májat, az áttört fokhagymát, fűszerezzük a hozzávalókkal, a sót kivéve.
- Ráöntjük a whiskeyt, kb. 10 percig főzzük. Amikor elkészült, sózzuk. Hűlni hagyjuk.
- Turmixoljuk a májat, vagy botmixerrel pürésítsük.
- Ezalatt a zsírt felolvasztjuk, majd ha kihűlt, rákanalazzuk a pástétomra. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki, hogy könnyen kenhető legyen.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8490
- Feltöltés dátuma: 2012. október 30.
Ajánló
Friss vagy pirítós kenyérre kenve sok zöldséggel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Próbálom a felvágott féléket a lehető legnagyobb mértékben kerülni, gondolom mondani sem kell, miért. Arra a rengeteg adalékanyagra senkinek sincs szüksége. Igazából nem is hiányzik egyik sem, a jó májast kivéve. A viaszos borjúmájas az egyik kedvencem. Nos, gondoltam egyet, és elkészítettem saját magam életem első májpástétomát. Tudom, hogy konyakkal és borral szokás készíteni, viszont nem volt itthon konyakom. Borom volt, viszont a felső kategóriás vagy emlékbe eltett, amit nem szívesen bontottam volna ki ehhez az ételhez, a főzőboromra meg úgy néz ki rájárt a párom, ugyanis a hűtőben hűlt helyét találtam.:) Persze volt itthon más rövidital is, de azok nemigen passzoltak volna a pástétomba. Ránéztem arra a bizonyos bourbon whiskeyre (ami az egyik kedvencem mellesleg), és csalogatóan hívatta le magát a polcról... A serpenyőmben kötött ki! Nagyon jó ízt adott neki.:)