r
Nosalty Logó

Bourbon csirkemájpástétom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Bourbon csirkemájpástétom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
10.2g
Fehérje
2g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
63.2g
Víz
237.1g
Koleszterin
251mg
Rost
602.8mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12220 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2077 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12186 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2062 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A májat kisebb kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és a vajon 15 percig alacsony lángon pároljuk, a cél, hogy megpuhuljon a hagyma, és ne süljön.
  3. Ezután hozzáadjuk a májat, az áttört fokhagymát, fűszerezzük a hozzávalókkal, a sót kivéve.
  4. Ráöntjük a whiskeyt, kb. 10 percig főzzük. Amikor elkészült, sózzuk. Hűlni hagyjuk.
  5. Turmixoljuk a májat, vagy botmixerrel pürésítsük.
  6. Ezalatt a zsírt felolvasztjuk, majd ha kihűlt, rákanalazzuk a pástétomra. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki, hogy könnyen kenhető legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Próbálom a felvágott féléket a lehető legnagyobb mértékben kerülni, gondolom mondani sem kell, miért. Arra a rengeteg adalékanyagra senkinek sincs szüksége. Igazából nem is hiányzik egyik sem, a jó májast kivéve. A viaszos borjúmájas az egyik kedvencem. Nos, gondoltam egyet, és elkészítettem saját magam életem első májpástétomát. Tudom, hogy konyakkal és borral szokás készíteni, viszont nem volt itthon konyakom. Borom volt, viszont a felső kategóriás vagy emlékbe eltett, amit nem szívesen bontottam volna ki ehhez az ételhez, a főzőboromra meg úgy néz ki rájárt a párom, ugyanis a hűtőben hűlt helyét találtam.:) Persze volt itthon más rövidital is, de azok nemigen passzoltak volna a pástétomba. Ránéztem arra a bizonyos bourbon whiskeyre (ami az egyik kedvencem mellesleg), és csalogatóan hívatta le magát a polcról... A serpenyőmben kötött ki! Nagyon jó ízt adott neki.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!