Borsós-sonkás tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
807
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1615
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
807
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1934 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 338.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 488 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1784 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5015 micro
Összesen
1615
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát megfőzzük sós vízben. Az utolsó néhány percben adjuk hozzá a borsót, majd az egészet leszűrjük.
- Közben süssük meg a szalonnát serpenyőben addig, amíg ropogós nem lesz, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felszeletelt újhagymát vagy lilahagymát.
- Keverjük össze a szalonnás-hagymás keveréket és a levét a borsós tésztával.
- Locsoljuk megy egy kis olívaolajjal, és borsozzuk meg. Reszelt sajttal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15816
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Ajánló
Nekem nem volt újhagymám, ezért lilahagymával készítettem. Én a reszelt sajtot elhagytam, nekem nélküle is tökéletes volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy receptes újságban találtam.