r
Nosalty Logó

Borsós nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manda
Borsós nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4549 micro
Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3346 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18195 micro
Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A nokedlihez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  2. A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és felengedjük egy kis vízzel.
  3. Közben elkészítjük a nokedlit: felteszünk vizet főni pici sóval. Közben a lisztet sóval, tojással és annyi langyos vízzel keverjük ki, amennyit felvesz. Nem szabad túl hígnak lennie. Mikor a víz felfőtt, beleszaggatjuk a tésztát, majd kb. 5 perc főzés után leszűrjük.
  4. A lisztet jól kikeverjük a tejföllel.
  5. Ha megfőtt a borsó, behabarjuk a tejfölös keverékkel, és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8924
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk évek óta nagy kedvenc ez az étel.

Hozzávalók

A raguhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...