Bőrös karaj egyben sütve gombás-hagymás törtburgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
250g csontos sertéskaraj319 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
1000g csontos sertéskaraj1275 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2385
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15.7g csiperkegomba3 kcal
-
31.4g csontos sertéskaraj40 kcal
-
3.8g fokhagyma5 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
6.3g alaplé0 kcal
-
31.4g burgonya18 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
2.5g halványító zeller0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
73
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 478.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.7 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5224 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2666 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1915.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
2385
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
500 g csiperkegomba
-
2 db vöröshagyma
-
2 dl alaplé
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
2 db halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A karajt beirdaljuk, fűszersóval és olajjal bedörzsöljük. Fedeles tepsibe tesszük, mellévágjuk a hagymákat, a zellerszárat és alaplével felöntjük és egy órán át sütjük (1 óra / kg). Ezután fedő nélkül ropogósra pirítjuk.
- A gombát negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a tört burgonyát, összeforgatjuk és átpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, majd megszórjuk az 1 centis darabokra vágott friss zellerzölddel.
- A karajt pihentetjük (10-15 perc), majd 3 centis darabokra vágjuk és a hagymás gombás burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 96
- Össznézettség: 856
- Feltöltés dátuma: 2022. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept